Min fortælling

Del 1: Aftenen der ændrede mig

Blogindlæg redigeret fra Ungtilung.com

Se originalt indlæg

At få delt et personligt billede uden samtykke, kan være traumatiserende, specielt, hvis man ikke får den rette støtte og hjælp til at komme videre. Men lige meget hvor sort det kan se ud, så er der lys for enden af tunnelen. 

Da jeg var ganske ung, havde jeg en oplevelse, der ville påvirke mit liv i flere år efter. 

I dag er jeg kommet ud på den anden side, og jeg er gladere og stærkere end nogensinde før.

Du er ikke alene. Her er min historie.

Jeg var 14 år gammel, det var sommer og jeg skulle til en fødselsdagsfest hos en af de populære piger.  Dagen gik med at spekulere over, hvilket tøj jeg skulle tage på. 

Crop tops var netop kommet på mode, og jeg havde købt en hvid t-shirt i H&M, som jeg selv havde klippet til. Håret blev sat, makeuppen blev lagt og jeg syntes pludselig, at jeg så meget ældre ud.

Inden jeg nåede ud af døren, dukkede min mor op i gangen og sagde “husk nu, hvad du har lovet. Ingen alkohol og du skal være hjemme kl 23”. “Ja mor” svarede jeg og smækkede døren i.

Jeg fulgtes med en veninde til festen, der blev holdt i et forsamlingshus i udkanten af byen. Stemningen var god og jeg havde sommerfugle i maven.  Da vi ankom, var der musik, og de fleste stod i små klynger og snakkede. Jeg hilste på den pige, der holdte fødselsdagsfesten og takkede for, at jeg måtte komme. Hun smilede og spurgte, om vi havde alkohol med.

I en bærepose fra Rema 1000 havde vi en flaske shots og et par Somersby. Jeg havde lovet min mor, at jeg ikke ville drikke, men jeg ville gerne passe ind blandt det lidt ældre publikum, og jeg havde samtidigt en lille lyst til at gøre oprør. Vi åbnede en flaske og begyndte så småt at sippe af den, imens vi hilste på de andre.

Det næste der sker, husker jeg ikke meget af. Det jeg husker, forstår jeg alligevel ikke.

Timerne gik, flaskerne blev tomme, og jeg følte mig pludselig fri og snakkesalig. Solen var ved at gå ned, og fuglene kvidrede deres godnat, som de gør på en sommeraften. 

Jeg og 4-5 andre piger samledes om et bord og tog 2-3 shots hver. Vi fniste og sendte flirtende blikke tværs gennem lokalet, over på en flok af de ældre drenge, der var samlet i indgangen til lokalet. Mit hoved snurrede rundt. Hvad var klokken blevet? Hvor var min jakke overhovedet? 

Jeg gik ud efter noget luft, og det var her, jeg mærkede en hånd på min arm. Det var en dreng fra årgangen over mig, der ville hilse. Vi kendte ikke hinanden så godt, men vi var begyndt at hænge lidt ud, når vi var til fester. Jeg mindes, at jeg syntes, at han var en smule sød. Jeg tror også, at han var beruset, men jeg ved det faktisk ikke.

Vi talte lidt og bevægede os langsomt hen i et lokale, hvor vi var alene. Vi kyssede vistnok. Holdte måske hænder.

Jeg var i de seneste år så småt begyndt at interessere mig for det andet køn. I månederne inden, havde jeg haft en sød kæreste, som jeg havde eksperimenteret med, men ellers var jeg stadig meget grøn på området. Det mente jeg dog ikke selv, at jeg var, dengang.

Det næste der sker, husker jeg ikke meget af. Det jeg husker, forstår jeg alligevel ikke.

Hvordan kom vi dertil? Hvilke ord, var der blevet udvekslet? Hvordan kunne jeg have gået med til dette frivilligt?

På vejen ud råbte flere af drengene efter mig. En af fyrene stoppede mig og spurgte mig med hån i stemmen; “kan jeg ikke få samme tur?”.

Det jeg senere har lært, er, at det ikke er så vigtigt i mit tilfælde. Jeg valgte frivilligt at indgå i en seksuel aktivitet. Det er der intet galt i, og intet at skamme sig over. Uanset, hvad folk prøvede at bilde mig ind. Det var, hvad der skete herefter, der var forkert.

Det jeg dog husker tydeligt, var en blitz. En blitz, der borede sig ind i mine øjne og blændede mig et kort sekund. Jeg forstod ikke helt, hvad der foregik, men pludselig gik det op for mig. Der var blevet taget et billede. Et billede af mig i en privat og intim situation, hvor jeg udførte en seksuel handling. Jeg rejste mig op prompte og stavrede hen mod lyset. “Hvad sker der?” spurgte jeg. 

Jeg hørte en stemme grine kækt “bliv ved”. Jeg var komplet forvirret og kiggede mig rundt. Der var den fyr, jeg var gået ind i lokalet med…. Men i døråbningen stod der også en anden fyr, en fyr, jeg blot kendte ved navn, men aldrig havde talt med. En af hans gode venner.

Det var nu ved at gå op for mig, hvad der var sket. “Stop det!” råbte jeg, og banede mig vej mod udgangen af lokalet. Fyren træskede væk, og jeg fulgte i hælene på ham. 

“Slet det billede” sagde jeg hårdt, gentagende gange, og prøvede at lyde som om, at jeg havde styr på situationen. Han kiggede knap på mig, da han køligt sagde; “Desværre. Jeg har allerede sendt det til de andre”.  Gråden pressede sig på. Andre havde nu samlet sig i en cirkel rundt om os, for at finde ud af, hvad der skyldtes alt det drama. Nogle af fyrene begyndte at se ned i deres telefoner og grine.

Jeg løb ind efter min jakke. Jeg skulle bare HJEM og det kunne ikke gå stærkt nok. På vejen ud råbte flere af drengene efter mig. En af fyrene stoppede mig og spurgte mig med hån i stemmen; “kan jeg ikke få samme tur?”.

Jeg løb så hurtigt, jeg kunne, i retningen af busstopstedet. På ingen måder forstod jeg endnu, hvor meget denne episode ville komme til at fylde i mit liv. Men følelsen af ydmygelse og fortvivlelse fik tårerne til at trille ned af mine kinder.

Har du brug for nogen at tale med?

Hos UngTilUng kan du chatte med andre unge, som også har stået i en svær situation. Du kan også chatte med en rådgiver. UngTilUng er til dig, der er mellem 16 og 35 år.

Besøg UngTilUng

Har du fået delt et nøgenbillede uden samtykke?

Der er hjælp at finde, hvis der er nogen som har delt et nøgenbillede af dig uden at have fået lov. 

Besøg SletDet (under 18)

Besøg stopchikane.nu (over 18)

Se også

Grænser handler om at mærke efter hvad der føles rart og ikke rart. Nogle gange er man ikke i tvivl, og andre gange kan det være svært at mærke. Svar på nogle få spørgsmål, og få adgang til viden og fortællinger, udvalgt særligt til dig. Du kan altid stoppe spørgsmålene undervejs, hvis du synes det føles ubehageligt at svare på.
Har du styr på dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Har du nogensinde overskredet, eller følt dig presset til at overskride dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Hvordan vil du beskrive din oplevelse, med at overskride dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Har du nogensinde overskredet dine seksuelle grænser, ved at…?
Vælg det svar, som passer bedst.
Hvad skete der, som fik dig til at være i tvivl om dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Har du oplevet at…?
Vælg det svar, som passer bedst.
Kender du nogen, der har oplevet at..?
Vælg det svar, som passer bedst.
Hvad er din alder?
Vælg den som passer bedst