Min fortælling

Del 3: Aftenen der ændrede mig

Blogindlæg redigeret fra Ungtilung.com 

Se originalt indlæg

… tiden efter var hård. Meget hård. Jeg gik i skole hver dag, for hjemme hos os pjækkede man aldrig. Jeg blev råbt efter, hvisket om og grint af. Jeg havde mine veninder, men de forstod ikke helt, hvad det var jeg gennemgik. 

Mine søskende var vrede på mig, min mor var vred, min far var vred. Det føltes som om, at jeg ikke kunne gå udenfor en dør, før jeg blev konfronteret med billedet af mig fra festen. 

En aften sad jeg på Facebook, og pludselig poppede en besked op fra den dreng, jeg havde været intim med den aften. Det var billedet. Jeg fatter ikke, hvorfor han syntes, at jeg skulle have det billede tilsendt. Det var så umenneskeligt.

Jeg forsøgte at skrive til den dreng, der havde taget billedet og få en forklaring på, hvorfor han ikke havde slettet billedet, når jeg tydeligt havde bedt ham om det. Han skrev bare, at det var min egen skyld.

Der gik nogle dage, og så lagde de det på Instagram. Det var oppe i 24 timer, nok til at alle i hele byen havde set og screenshottet det. Og der var intet jeg kunne gøre.

Så sad jeg der. 14 år gammel, helt alene med mine problemer og fyldt med følelsen af skyld og skam. 

Månederne gik, og der var ikke en eneste dag, hvor jeg ikke skulle forsvare mig selv. Jeg følte, at det var ét skridt frem og to tilbage.

Forløbene er uden tvivl en af grundene til, at jeg i dag er kommet godt videre og har bearbejdet den periode i mit liv. Jeg kan virkelig anbefale det, selvom det måske er grænseoverskridende i starten!

Det var først, da jeg fik kontakt til en psykolog igennem familiehuset, at jeg så småt begyndte at hele. Det var rart at tale med en voksen om det, som ikke havde part i det. Hun var sød og forstående, og jeg talte med hende om episoden, og om hvordan det havde påvirket mig. 

Det gav mig mere styrke, og jeg blev bekræftet i, at det ikke var min skyld. Det blev ikke mit sidste psykologforløb. Det var en lang proces. Jeg startede til psykolog igen, da jeg startede i gymnasiet. Jeg havde udviklet et stort behov for at have kontrol, og dette kom til udtryk igennem en spiseforstyrrelse og selvskade. Også med denne psykolog talte jeg om episoden med billedet, og vi lavede øvelser med min underbevidsthed.

Forløbene er uden tvivl en af grundene til, at jeg i dag er kommet godt videre og har bearbejdet den periode i mit liv. Jeg kan virkelig anbefale det, selvom det måske er grænseoverskridende i starten! 

Det er vigtigt at tale med en voksen om det, og så er en psykolog ofte lidt lettere at tale med end ens egne forældre, som kan have følelser i klemme.

Har du brug for nogen at tale med?

Hos UngTilUng kan du chatte med andre unge, som også har stået i en svær situation. UngTilUng er til dig, der er mellem 16 og 35 år.

Besøg UngTilUng

Har du fået delt et nøgenbillede uden samtykke?

Der er hjælp at finde, hvis der er nogen som har delt et nøgenbillede af dig uden at have fået lov. 

Besøg SletDet (under 18)

Besøg stopchikane.nu (over 18)

Se også

Jeg er en ung mand, der har været ude i noget værre rod med min familie. Jeg har muslimsk baggrund og blev smidt ud hjemmefra da jeg var 17 år, fordi min far fandt nogle billeder på min telefon. Læs min historie.
Sugardating er når en person vælger at give en anden person seksuelle ydelser eller samvær til gengæld for gaver eller andet af værdi.
Grænser handler om at mærke efter hvad der føles rart og ikke rart. Nogle gange er man ikke i tvivl, og andre gange kan det være svært at mærke. Svar på nogle få spørgsmål, og få adgang til viden og fortællinger, udvalgt særligt til dig. Du kan altid stoppe spørgsmålene undervejs, hvis du synes det føles ubehageligt at svare på.
Har du styr på dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Har du nogensinde overskredet, eller følt dig presset til at overskride dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Hvordan vil du beskrive din oplevelse, med at overskride dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Har du nogensinde overskredet dine seksuelle grænser, ved at…?
Vælg det svar, som passer bedst.
Hvad skete der, som fik dig til at være i tvivl om dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Har du oplevet at…?
Vælg det svar, som passer bedst.
Kender du nogen, der har oplevet at..?
Vælg det svar, som passer bedst.
Hvad er din alder?
Vælg den som passer bedst