Min fortælling

Delt nøgen på nettet

Skrevet af Linea

Mød Linea i LivaUnges Gruppechat

Chat med andre unge i LivaUnges gruppechat. Den er åben hver anden tirsdag kl. 19.30-21, og der deltager altid en gæstechatter, f.eks. Linea, der har skrevet dette indlæg.

Du er anonym, og der deltager en rådgiver fra LivaUnge. 

Jeg er 21 år i dag, men da jeg var en ung pige på 15 i 9’ende klasse, skete der dét, som jeg i dag kalder for det værste, der er sket i mit liv. 

Jeg er en af dem, der har været udsat for en digital sexkrænkelse, der har ændret mit liv fundamentalt. 

Det begyndte til en fest hjemme hos en jævnaldrende dreng. I løbet af aftenen havde jeg sex med en dreng. Det var en dreng som jeg var ret vild med. Hvad jeg ikke vidste var, at jeg blev filmet. 

En af drengene havde sneget sig ind på værelset, hvor vi var. Her havde han valgt at filme vores hyggelige stund. Han filmede med sin egen telefon, hvor han også delte det på sine sociale medier. Jeg fandt senere ud af at han også filmede med og delte via min telefon.

Næste dag vågnede jeg til beskeder fra venner og bekendte, der havde set optagelserne på snapchat og messenger, hvor de var blevet delt i løbet af natten. 

Det var en hård kamp at få optagelserne bare delvist fjernet fra nettet. Selv den dag i dag, er der stor chance for at nogle mennesker stadig har videoerne, og at de måske stadig ligger steder på nettet.

Jeg var helt i panik

jeg vidste at når det først var ude et sted, så ville det sprede sig. Først tænkte jeg, at jeg ikke kunne gøre noget ved det. Men efter et stykke tid, valgte jeg alligevel at anmelde det. 

Vi ved, at optagelsen og billederne er blevet delt blandt en hel del unge, så jeg har fra begyndelsen kæmpet for at få politiet til at interessere sig for drengens telefon. Det var en hård kamp at få optagelserne bare delvist fjernet fra nettet. Selv den dag i dag, er der stor chance for at nogle mennesker stadig har videoerne, og at de måske stadig ligger steder på nettet. 

Selvom straffesagen er afsluttet, er konsekvenserne af den digitale sexkrænkelse stadig allestedsnærværende i mit – og min families – liv. 

Da jeg, over et ½ år senere, begyndte i 1.g, lå det så tungt over mig, at jeg var nødt til at trække mig fra mange sociale sammenhænge. Jeg havde så svært ved at håndtere kommentarerne fra dem, jeg mødte i byen, i skolen og på nettet. Folk der havde set mig uden tøj på. Det påvirkede mig også meget i skolen, og jeg fik svært ved at koncentrere mig i timerne.  

Efter delingen udviklede jeg angst og kronisk depression. Særligt i tiden efter, og faktisk mange år efter, også har jeg døjet med jævnlige angstanfald og problemer med berøring. 

Jeg har oplevet folk der klapper mig på numsen, for at se, om den er ligesom på videoen. Eller spørger om jeg ikke kommer hjem til dem, for at lave en film.  

Dem der udsættes for digitale sexkrænkelser, befinder sig meget ofte i en choktilstand, hvor de er voldsomt ramt psykisk.  

Det er vigtigt at vide, at selvom man kan føle sig så alene, så er der mange derude, der desværre har haft lignende oplevelser. Det er vigtigt ikke at miste modet og håbet. 

Jeg er herude og deler min ubehagelige historie, med håbet om at den kan nå de sjæle, der virkelig mangler nogen at spejle sig i.  

Se også

Der er ikke noget der er rigtig og forkert, men nogle gange kan det føles som om at man er den sidste jomfru – og det kan betyde at man føler sig presset til at overskride sin grænse.
Har du følt dig tvunget eller presset til at gøre noget seksuelt, som gik over din grænse? Du er ikke alene
Jeg støder ofte på fordomme om at sugardating er ældre mænd, der har sex med unge pige i bytte for penge eller dyre gaver. Sådan har jeg ikke oplevet livet som sugarbabe. Læs min historie.
Grænser handler om at mærke efter hvad der føles rart og ikke rart. Nogle gange er man ikke i tvivl, og andre gange kan det være svært at mærke. Svar på nogle få spørgsmål, og få adgang til viden og fortællinger, udvalgt særligt til dig. Du kan altid stoppe spørgsmålene undervejs, hvis du synes det føles ubehageligt at svare på.
Har du styr på dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Har du nogensinde overskredet, eller følt dig presset til at overskride dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Hvordan vil du beskrive din oplevelse, med at overskride dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Har du nogensinde overskredet dine seksuelle grænser, ved at…?
Vælg det svar, som passer bedst.
Hvad skete der, som fik dig til at være i tvivl om dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Har du oplevet at…?
Vælg det svar, som passer bedst.
Kender du nogen, der har oplevet at..?
Vælg det svar, som passer bedst.
Hvad er din alder?
Vælg den som passer bedst