Min fortælling

Dyre piger – Hvad er prisen?

Skrevet af Camille

Mød Camille i LivaUnges Gruppechat

Chat med andre unge i LivaUnges gruppechat. Den er åben hver anden tirsdag kl.19.30-21, og der deltager altid en gæstechatter, f.eks. Camille, der har skrevet dette indlæg.

Du er anonym, og der deltager en rådgiver fra LivaUnge. 

Jeg byttede sex for gaver, ting, oplevelser, mm, og det blev sværere og sværere at sige nej. Jeg kunne mærke hvordan mine grænser hele tiden blev rykket, fordi jeg hele tiden skulle gå med på deres præmis. Jeg blev tilbudt flere og flere ting, og til sidst blev det en afhængighed.

Tøj, tasker, negle, hår, restaurantbesøg, hotelophold. Altsammen i jagten på status, og en higen efter andres anerkendelse. Selvom det så godt ud på overfladen, så var det et resultat af lavt selvværd. 

TV-serien “Dyre Piger” viser ting, som jeg kan genkende fra mit eget liv. 5 kvinder der vil gå langt for at fremstå succesfulde på deres sociale medier, en evig søgen og higen efter anerkendelse. Ensomhed der dulmes med overforbrug, champagne og likes. 

Da jeg var 19 år, begyndte jeg at bytte sex

Jeg byttede for tøj, tasker, møbler, makeup, hår, negle. Jeg levede et dobbeltliv, og det betød at jeg hverken kunne dele mine problemer eller anerkendelse med nogen. Det blev meget ensomt. Det forvrængede min livskvalitet, og påvirkede min glæde og min frihed til selv at kunne vælge fra og til, og ikke mindst sætte grænser.

Jeg blev afhængig af luksus, dyr livsstil, og følelsen det gav mig. 

Et sus i maven, et rush, og en form for kontrol. Men i sidste ende er det mændene, der har magten. Det er dem, der har midlerne til at kunne give det jeg vil have. Det var svært at sige nej, og derfor skulle jeg hele tiden gå med på deres præmisser. 

På sigt førte det til rastløshed

Det eneste jeg kunne tænke på var, hvornår jeg næste gang skulle mødes med en ny, og kunne få en dyr taske. Med årene førte det til tomhed. Jeg følte mig fortabt, ubetydelig og til sidst utilstrækkelig, fordi jeg kun følte at jeg var noget værd, når jeg havde den rigtige taske, pænt hår og dyrt tøj. 

Nu kan jeg se hvor svært jeg har det med grænser

Jeg byttede sex for gaver, ting, oplevelser, mm, og det blev sværere og sværere at sige nej. Jeg kunne mærke hvordan mine grænser hele tiden blev rykket, fordi jeg hele tiden skulle gå med på deres præmis. Jeg blev tilbudt flere og flere ting, og til sidst blev det en afhængighed.

Krop & Køn

Hos LivaUnge møder vi unge mennesker, der har været udsat for seksuelle overgreb, været udsat for grooming og unge, der har oplevet at blive overtalt til at bytte eller sælge sex; det som nogen kalder ”sugardating”.

Hos LivaUnge kan man få rådgivning og en snak om f.eks. konsekvenser af ”sugerdating”, relevante støttemuligheder, når ens seksuelle grænser bliver overtrådt og rådgivning i forhold til krop, køn og seksuel identitet.

Podcasten er udviklet af LivaUnge.

Denne podcast handler om kroppen og om køn, hvor LivaUnge har besøg af overlæge fra Sexologisk Klinik; Mette Ewers Haahr.

Nogle gange savner jeg spændingen, anerkendelsen, opmærksomheden og alt det der følger med

I dag har jeg stadig svært ved grænser, og jeg har stadig behov for at dokumentere, hvis jeg køber luksus, spiser på dyre restauranter. Forskellen i dag, er at jeg selv kan købe den middag og den taske jeg vil have. Jeg er uddannet pædagog, og tjener mine egne penge. Jeg er ikke rig, men har lært at sætte mere pris på tingene, og værdsætte det jeg køber. 

Jeg er også blevet opmærksom på, når jeg shopper, om det er på følelser. Altså om det er et tomrum, der skal fyldes ud, og ofte vælger jeg at spare op til tingene, hvis der er noget jeg virkelig gerne vil have.

Jeg ved at tingene ikke kan gøre mig lykkelig, og derfor bruger jeg nu naturen.

Det er et frirum, som jeg ved er godt for mig, fyldt med selvomsorg og kærlighed til mig selv. Jeg ved godt at det ikke har været uden konsekvenser at bytte sex for luksus. 

Når jeg skal ud og date mænd igen, så skal jeg indstille mig på, at jeg ikke får noget igen, og at den bekræftelse, i form af gaver, skal erstattes med noget andet, som forhåbentlig kan blive oprigtig kærlighed. 

Jeg savner ofte opmærksomheden jeg fik fra mænd

Det er stadig svært for mig, og jeg tænker tit over at gøre det igen. Jeg får stadig trang til luksus, og alt hvad det indebærer. Jeg kender følelsen, og den tror jeg at jeg vil have resten af mit liv. Det er et dilemma, fordi jeg også havde en masse gode oplevelser, ellers havde jeg ikke gjort det, men konsekvensen har været for stor.

I dag finder jeg ro i andre ting, men trangen vil nok altid være der. 

Når jeg ser “Dyre piger” rammer det noget i mig. En forfængelighed, en jagt og søgen på det perfekte liv, som jeg kan genkende. Men det “perfekte” liv har en konsekvens, og jeg kæmper stadig med mit ” eget værd”. 

Hver gang jeg har byttet sex, bliver der taget noget fra mig – en del af mig, som aldrig kommer tilbage.

Se også

Jeg er en dreng på 15 år. Jeg vil virkelig gerne have den nye iPhone X, men mine forældre har ikke råd til at hjælpe mig. Læs min historie.
Kvisten har ungegrupper for 15-30 årige i Jylland og på Fyn. En gruppe har fire-otte unge og to rådgivere. Gennem snakken i gruppen får I råd og viden om, hvad seksuelle grænser er, så du kan finde ud af, hvad der er godt for dig, hvad du vil være med til, og hvad du kan gøre, hvis du en dag oplever noget, som er svært eller ubehageligt.
Jeg støder ofte på fordomme om at sugardating er ældre mænd, der har sex med unge pige i bytte for penge eller dyre gaver. Sådan har jeg ikke oplevet livet som sugarbabe. Læs min historie.
Grænser handler om at mærke efter hvad der føles rart og ikke rart. Nogle gange er man ikke i tvivl, og andre gange kan det være svært at mærke. Svar på nogle få spørgsmål, og få adgang til viden og fortællinger, udvalgt særligt til dig. Du kan altid stoppe spørgsmålene undervejs, hvis du synes det føles ubehageligt at svare på.
Har du styr på dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Har du nogensinde overskredet, eller følt dig presset til at overskride dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Hvordan vil du beskrive din oplevelse, med at overskride dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Har du nogensinde overskredet dine seksuelle grænser, ved at…?
Vælg det svar, som passer bedst.
Hvad skete der, som fik dig til at være i tvivl om dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Har du oplevet at…?
Vælg det svar, som passer bedst.
Kender du nogen, der har oplevet at..?
Vælg det svar, som passer bedst.
Hvad er din alder?
Vælg den som passer bedst