Min fortælling

Hvor mange gange skal man voldtages før det bliver et mønster?

Blogindlæg redigeret fra Ungtilung.com 

Se originalt indlæg

Jeg har først for nyligt accepteret, at jeg lever med en følelse af skyld efter seksuelle overgreb. Jeg blev første gang udsat for voldtægt, da jeg var 15 år gammel – hvor jeg fik taget min mødom. 

Jeg har arbejdet meget med den episode, og har lært, at det ikke er min skyld. Men min opfattelse er alligevel svækket. Hvorfor? Jeg falder uden for statistikken. Én voldtægt kan ”gå an”, 2 er stadig sandsynligt, men jo flere der kommer, des mere har jeg tænkt, at der må være noget galt med mig. 

Mange overgreb

Jeg har oplevet 7 forskellige overgreb – 6 med fuldbyrdet samleje. Jeg har ikke været ved bevidsthed 2 gange. Den ene var min venindes kæreste. Der var en fyr jeg så i en periode på 3 år. Min gamle stedfar. 3 af min gamle venindes venner. 2 gange var det en fremmed, der ikke accepterede et nej.

Det er svært at finde en måde at acceptere hvad der er sket, men det er nødvendigt. Jo mere jeg har prøvet at glemme det, jo større er skylden vokset. Jeg kan ikke sige til mig selv, at jeg er blevet voldtaget, det er for svært. 

Hvis jeg skal fortælle det til andre, bliver det ofte til noget a la, ”Han rørte ved mig, og jeg kunne ikke lide det” eller hvis jeg føler mig stærk en dag, ”Jeg har en gang oplevet et overgreb, uden seksuelt foran, vel at mærke”. Jeg har forsøgt at gå til politiet, men da jeg på det tidspunkt var under udredning for paranoid skizofreni, ville de ikke tage min anmeldelse seriøst.

Når selvhadet og skylden bliver til ens identitet

Men det med at glemme, forsøge at fortrænge, gør kun det hele mere virkeligt. Det er blevet en selvdestruktiv cirkel, hvor selvhadet og frygten for at blive opdaget vokser stærkere side om side. 

For jeg har været let på tråden, jeg har gået udfordrende klædt, jeg har drukket for meget og været i miljøer med misbrug. Jeg gik fra at være jomfru, til at blive slutty da jeg var 15. 

Inde i mit hoved, var det mest logiske skridt for at komme videre, ikke at fortælle det, men at have sex igen – så det kunne føles rigtigt. Det kom det ikke til. Jeg mistede en af mine venner det år. Jeg tog ham med hen på samme sted, som jeg var blevet voldtaget, og havde sex – for at få et godt minde fra stedet. 

Jeg ved ikke hvor mange jeg har haft sex med, jeg stoppede med at tælle da jeg var omkring 20 år. Men jeg ved at det aldrig kom til at føles rigtigt, og at det har været en eller anden måde at straffe mig selv for, hvad der er sket. Det er som om, at jeg så gerne ville tro at det var min egen skyld, at jeg lukkede mig inde i mig selv. Overfor andre opførte jeg mig som en pige, der ”fortjente” at blive voldtaget.

Jeg ved ikke hvor mange jeg har haft sex med, jeg stoppede med at tælle da jeg var omkring 20 år. Men jeg ved at det aldrig kom til at føles rigtigt, og at det har været en eller anden måde at straffe mig selv for, hvad der er sket.

Når sandheden skal frem…

Det er kun nogle måneder siden at jeg kom til at tale med min mand omkring det. 

Jeg lagde det ud som om at jeg var flov over, at jeg havde været så nem. Han kiggede bare underligt på mig, og spurgte bagefter om det ikke var en voldtægt jeg beskrev. Han spurgte mig om hvordan i alverden jeg kunne tro at det var min skyld. 

Det var hårdt, og jeg sygemeldte mig i en uge, hvor jeg fik kontakt til min læge og en psykolog. Det var et plaster der skulle trækkes væk, en byld der skulle prikkes hul på. Men ligegyldigt hvor hårdt det er, så hjælper det. Det gør sindssygt ondt, min angst er kommet stærkt tilbage, sammen med mine mareridt. Men allerede nu, kun få måneder efter jeg fik åbnet op, er jeg lidt mere afslappet.

At finde en vej videre i livet

Jeg stoppede med at misbruge mig selv, et halvt år efter jeg mødte min mand. Han gav mig den tryghed og omsorg jeg havde brug for, og fik mig langsomt til at indse, at han rent faktisk elskede mig, og accepterede at jeg kunne få angstanfald når vi havde sex, fordi jeg havde negative associationer med det.

Så mit råd til dig, der har været udsat for lignede, er at lige meget hvad der er sket, hvor fuld du var, hvor mange gange det er sket, om du selv bragte dig ind i situationen eller ej, så er det ikke din skyld. Du er ikke mindre værd end andre mennesker, og det er ikke noget du skal gå med alene.

Har du været udsat for en voldtægt?

Hos LivaUnge kan du få støtte og hjælp til hvad du kan gøre, hvis du har været udsat for et overgreb eller en voldtægt.

Besøg LivaUnge

Har du været udsat for et overgreb?

Kvistens Ungerådgivning tilbyder gruppe- eller individuelle samtaler, hvor du kan lære at mærke dine grænser, og tage kontrollen tilbage i dit liv. Det er for dig, der er mellem 15-30 år, og som bor i Jylland eller på Fyn.

Besøg Kvisten

Har du brug for nogen at tale med?

Hos UngTilUng kan du chatte med andre unge, som også har stået i en svær situation. Du kan også chatte med en rådgiver. UngTilUng er til dig, der er mellem 16 og 35 år.

Besøg UngTilUng

Se også

Tanken “Er jeg blevet voldtaget” opstod i mit hoved, efter at jeg var kommet i tanke om en episode, jeg var udsat for, ikke længe efter jeg fik taget min mødom. Læs min historie
Grænser handler om at mærke efter hvad der føles rart og ikke rart. Nogle gange er man ikke i tvivl, og andre gange kan det være svært at mærke. Svar på nogle få spørgsmål, og få adgang til viden og fortællinger, udvalgt særligt til dig. Du kan altid stoppe spørgsmålene undervejs, hvis du synes det føles ubehageligt at svare på.
Har du styr på dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Har du nogensinde overskredet, eller følt dig presset til at overskride dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Hvordan vil du beskrive din oplevelse, med at overskride dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Har du nogensinde overskredet dine seksuelle grænser, ved at…?
Vælg det svar, som passer bedst.
Hvad skete der, som fik dig til at være i tvivl om dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Har du oplevet at…?
Vælg det svar, som passer bedst.
Kender du nogen, der har oplevet at..?
Vælg det svar, som passer bedst.
Hvad er din alder?
Vælg den som passer bedst