Artikel

Jomfru

Artikel redigeret fra Ungtilung.com

Se originalt indlæg

For rigtig mange sker den seksuelle debut i midten af teenageårene, og den gennemsnitlige alder er stadig 16 år. For nogle kommer den lidt tidligere, mens den for andre kommer senere. Der er ikke noget der er rigtig og forkert, men nogle gange kan det føles som om at man er den sidste jomfru – og det kan betyde at man føler sig presset til at overskride sin grænse. 

Et tabubelagt emne

Mange emner er svære at tale om, og et af de helt store må være, når man endnu ikke har haft sin seksuelle debut. Engang var sex også et emne, som der ikke blev snakket åbent om. Det var forbeholdt soveværelset, mellem mand og kone. I dag er det mere normalt at snakke med venner og veninder om sex, men det er stadig svært at tale om at være jomfru, og særligt jo ældre man bliver. Måske fordi det kan føles pinligt eller “forkert” at indrømme at man ikke har haft sex. Måske fordi man frygter at andre vil tro at der er noget galt med en, eller at man ikke er smuk, sexet eller tiltrækkende nok. 

I den forbindelse kan det være man oplever et socialt pres, fordi man gerne vil “passe ind” og “være ligesom de andre”. Der er også nogle, som føler sig presset af en kæreste eller en flirt. 

Som udgangspunkt kan der være mange grunde til, at man venter med sex. Det kan være af religiøse grunde, opdragelse, sygdom eller slet og ret at man ikke har følt sig klar. Uanset grunden er det ikke noget, man skal være flov over, og der er mange som har det på samme måde. 

Afstem forventninger

Når du har fundet en anden som du er glad for og tryg ved, og du gerne vil have at sex skal være en del af jeres forhold, så er det en god idé at tale om både erfaringer og forventninger inden I kaster jer ud i det. På den måde kan I begge to sørge for at der ikke sker noget, som går over jeres grænser, og som gør oplevelsen ubehagelig. 

Mærk din grænse

Hvis du er single og aktiv i datingverdenen, så vil du, uanset om du er jomfru eller ej, ofte få spørgsmål omkring sex og hvad du godt kan lide i forhold til sex. Sørg for at du ikke deler mere end du har lyst til. Sex og seksuelle forhold er private emner, og du skal ikke føle dig presset til at fortælle, hvis det ikke føles rigtigt eller trygt. 

Det kan også være at du lige nu sidder, og gerne vil i gang med et sexliv. Så er det en god idé, at du gør dig nogle overvejelser omkring hvilken slags sex du er ude efter. Er du “bare” nysgerrig på selve akten eller ønsker du et forhold? Det er ikke unormalt at have et casual forhold, hvor der “bare” er sex på dagsordenen, men for langt de fleste vil det føles mere trygt og behageligt at have sex med en kæreste, som man er tryg ved og glad for. 

Du skal ikke gøre noget som du ikke er klar til. Hvis du kan mærke at sex ikke er noget du har lyst til endnu, så er det helt fint. Lad være med at presse dig til noget, som du ikke har lyst til, uanset hvor mange af dine venner og veninder, der snakker om deres seksuelle liv. Hvis du lader dig presse, så ender du måske med at fortryde det, og sådan skal den første gang ikke være. Man er klar, når man er klar.

Har du brug for nogen at tale med?

Hos UngTilUng kan du chatte med andre unge, som også har stået i en svær situation. Du kan også chatte med en rådgiver. UngTilUng er til dig, der er mellem 16 og 35 år.

Besøg UngTilUng

Er du nysgerrig på hvad andre tænker om at være jomfru?

På Gruppechat.dk kan du deltage i gratis, online og anonyme gruppechats eller tilmelde dig et gruppeforløb. Gruppechat.dk er for dig i alderen 12-29 år

Besøg Gruppechat.dk

Se også

Jeg støder ofte på fordomme om at sugardating er ældre mænd, der har sex med unge pige i bytte for penge eller dyre gaver. Sådan har jeg ikke oplevet livet som sugarbabe. Læs min historie.
Tanken “Er jeg blevet voldtaget” opstod i mit hoved, efter at jeg var kommet i tanke om en episode, jeg var udsat for, ikke længe efter jeg fik taget min mødom. Læs min historie
Grænser handler om at mærke efter hvad der føles rart og ikke rart. Nogle gange er man ikke i tvivl, og andre gange kan det være svært at mærke. Svar på nogle få spørgsmål, og få adgang til viden og fortællinger, udvalgt særligt til dig. Du kan altid stoppe spørgsmålene undervejs, hvis du synes det føles ubehageligt at svare på.
Har du styr på dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Har du nogensinde overskredet, eller følt dig presset til at overskride dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Hvordan vil du beskrive din oplevelse, med at overskride dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Har du nogensinde overskredet dine seksuelle grænser, ved at…?
Vælg det svar, som passer bedst.
Hvad skete der, som fik dig til at være i tvivl om dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Har du oplevet at…?
Vælg det svar, som passer bedst.
Kender du nogen, der har oplevet at..?
Vælg det svar, som passer bedst.
Hvad er din alder?
Vælg den som passer bedst