Min fortælling

Nøgen – mit liv som stripper

Skrevet af Alessandra

Mød Alessandra i LivaUnges Gruppechat

Chat med andre unge i LivaUnges gruppechat. Den er åben hver anden tirsdag kl.19.30-21, og der deltager altid en gæstechatter, f.eks. Alessandra, der har skrevet dette indlæg.

Du er anonym, og der deltager en rådgiver fra LivaUnge. 

Jeg havde desperat brug for penge, opmærksomhed/anerkendelse og så var jeg overbevist om, at jeg på denne måde kunne tage ejeskab over min egen krop og hvem der havde adgang til at se og røre ved den.

Jeg var 21 år, første gang jeg smed tøjet på en stripklub i København.

Min biologiske far var død som følge af sit alkoholmisbrug få måneder forinden, min daværende kæreste og jeg var lige gået fra hinanden og jeg havde været udsat for en voldtægt.

Alt dette skete indenfor en periode af 6 måneder i 2013 og var katalysator til at jeg valgte denne levevej.

Jeg havde desperat brug for penge, opmærksomhed/anerkendelse og så var jeg overbevist om, at jeg på denne måde kunne tage ejeskab over min egen krop og hvem der havde adgang til at se og røre ved den.

Jeg er vokset op i en familie præget af misbrug og vold, jeg har ikke haft sunde rollemodeller at spejle mig i og har derfor selv, i en meget tidlig alder skulle finde en måde at overleve på.

Jeg tilbragte 5 år i det danske stripklub miljø og i perioder var det en fest med masser af penge, dyr champagne, dyre restaurantbesøg, designer tasker og en ubekymrethed jeg ikke før havde oplevet, men når festen sluttede, når pengene slap op og en mand endnu engang havde overskredet min grænse uden at jeg sagde fra, så var der ikke andet end ensomhed, tomhed, følelsen af mindreværd og skam tilbage.

Jeg forsøgte i 2017 at tage mit eget liv, som følge af min livsstil – Jeg er her heldigvis stadig og med hjælp fra terapi og en lyst til at opleve ”det gode og sunde liv” er jeg et bedre sted i dag.

Jeg er 30 år, læser til socialrådgiver og har netop udgivet bogen ”Nøgen – mit liv som stripper” om mit liv før, under og efter min tid i det danske stripklub miljø.

Krop & Køn

Hos LivaUnge møder vi unge mennesker, der har været udsat for seksuelle overgreb, været udsat for grooming og unge, der har oplevet at blive overtalt til at bytte eller sælge sex; det som nogen kalder ”sugardating”.

Hos LivaUnge kan man få rådgivning og en snak om f.eks. konsekvenser af ”sugerdating”, relevante støttemuligheder, når ens seksuelle grænser bliver overtrådt og rådgivning i forhold til krop, køn og seksuel identitet.

Podcasten er udviklet af LivaUnge.

Denne podcast handler om kroppen og om køn, hvor LivaUnge har besøg af overlæge fra Sexologisk Klinik; Mette Ewers Haahr.

Se også

Kvisten har ungegrupper for 15-30 årige i Jylland og på Fyn. En gruppe har fire-otte unge og to rådgivere. Gennem snakken i gruppen får I råd og viden om, hvad seksuelle grænser er, så du kan finde ud af, hvad der er godt for dig, hvad du vil være med til, og hvad du kan gøre, hvis du en dag oplever noget, som er svært eller ubehageligt.
Grænser handler om at mærke efter hvad der føles rart og ikke rart. Nogle gange er man ikke i tvivl, og andre gange kan det være svært at mærke. Svar på nogle få spørgsmål, og få adgang til viden og fortællinger, udvalgt særligt til dig. Du kan altid stoppe spørgsmålene undervejs, hvis du synes det føles ubehageligt at svare på.
Har du styr på dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Har du nogensinde overskredet, eller følt dig presset til at overskride dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Hvordan vil du beskrive din oplevelse, med at overskride dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Har du nogensinde overskredet dine seksuelle grænser, ved at…?
Vælg det svar, som passer bedst.
Hvad skete der, som fik dig til at være i tvivl om dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Har du oplevet at…?
Vælg det svar, som passer bedst.
Kender du nogen, der har oplevet at..?
Vælg det svar, som passer bedst.
Hvad er din alder?
Vælg den som passer bedst