Viden

Råd til dig der sugardater

Artikel af Redenung

Skriv dine forventninger ned

Det er vigtigt at være afklaret omkring en række forhold, inden man begynder at sugardate. Hvad forventer du at få ud af sugardatingen? Skal der være kemi? Skal I have sex? Hvor gammel må han eller hun være? osv. Det er også vigtigt at stille sig selv spørgsmålet “hvad har jeg ikke lyst til?”

Det kan være en god idé at skrive tingene ned på et stykke papir eller lave en note på telefonen. På den måde kan du altid tage den frem løbende og kigge på om listen skal laves om, og om der måske er nogle ting man har glemt.

Drøft det med en god ven eller veninde

Det kan være en god idé at dele sine egne forventninger med en person man har en tæt relation til – måske en god ven eller veninde. På den måde bliver du bedre til at sætte ord på hvad du forventer, og du bliver i stand til at se situationen fra en anden vinkel.

Hvis du ikke har lyst til at dele dine forventninger med nogen i din omgangskreds, er du velkommen til at skrive helt anonymt til RedenUngs rådgivning, som du finder her

Vær ærlig omkring dine forventninger og grænser

Det kan være svært at sætte ord på sine forventninger. For nogle kan det hjælpe at skrive det i en sms inden mødet. Du kan også spørge ind til hvad sugardaddy eller sugarmommy forventer af dig og daten. På den måde kan du sammenligne jeres forventninger.

De fleste grænseoverskridelser sker fordi parterne har forskellige forventninger til mødet. Nogle mænd på sugardatingsites forventer ofte sex for penge. Hvis det ikke er det du forventer, så vær ærlig. Hvis jeres forventninger ikke stemmer overens, så find en anden at gå på date med.

En del unge oplever at deres forventninger ikke bliver taget alvorligt. Hvis du oplever det samme, så er han nok ikke den rette. Husk på at det altid er OK at sige nej, uanset om det er til et ekstra glas vin, et lift hjem eller sex.

Aftal et kemimøde

Det kan være en god idé at aftale et kemimøde inden en date. Et kemimøde er et første møde, hvor man har mulighed for at se hinanden an, inden man for alvor går i gang med at date. Her kan du se om kemien er der, altså om I snakker godt sammen, om han respekterer dig, og lignende. Det er lettere at takke nej, hvis man ikke føler man har lovet andet end et kemimøde.

Date sikkert

Giv aldrig din adresse, telefonnummer eller fulde navn til en du lige har mødt på nettet. Brug tid på at lære hinanden at kende inden I udveksler kontaktinformation.

Hav en telefonsamtale inden mødet – det er nemmere at fornemme andre, når man kan høre deres stemme.

Fortæl det altid til nogen du kender, hvis du skal mødes med en fremmed. Det behøver ikke være dine forældre, men måske en god ven. Lad dem vide hvor du er, og giv dem gerne en besked løbende, om hvordan det går.

Aftal at mødes et offentligt sted første gang, så der er andre mennesker i nærheden.

Vil du gerne vide mere om sugardating?

Hos RedenUng kan du stille dine spørgsmål anonymt i chat og brevkasse. 

Var det brugbar viden for dig?

Mange tak for din feedback!

Relateret indhold

overlay--viden
Illustration of a depressed woman staring into the distance
Læs om hvordan dine grænser kan blive påvirket hvis du vokser op i en familie med rusmiddelproblemer. Skrevet af BRUS
overlay--viden
AdobeStock_309889092 (1)
De unge i gruppechatten kommer med gode råd til hvordan I kan afstemme forventninger med hinanden
overlay--viden
LGBT Gay model rainbow makeup pose
Læs om de forskellige pronominer - og nogle gode råd til at være nysgerrig. Skrevet af LGBT+
Svar på nogle få spørgsmål, så vi kan vise dig skræddersyet indhold, som passer til dig.
Når vi siger "Grænser", handler det om din evne til at mærke efter, hvad der føles rart og ikke rart. Nogle gange ved man hvad man kan lide, andre gange kan det være svært at mærke.
Vores test gemmer ikke noget om dig specifikt. Din mobil vil måske kunne huske dine svar, men du kan selv nulstille svarene under "Resultat"-knappen efter testen.
Spørgsmål 1 af 7
Vi starter let
Hvor gammel er du?
Spørgsmål 2 af 7
Hvilket køn identificerer du dig med?
Spørgsmål 3 af 7
Er du seksuelt aktiv?
Lidt personligt, men vigtigt for at kunne vise dig de rette artikler.
Spørgsmål 4 af 7
Føler du dig tryg ved at sætte ord på dine grænser overfor den person du er sammen med?
Kunne være en kæreste eller en tilbagevendende flirt
Spørgsmål 5 af 7
Hvis du nu tænker lidt efter ...
Er du nogensinde blevet presset til at overskride dine seksuelle grænser?
Spørgsmål 6 af 7
Har du prøvet at gøre noget seksuelt eller dele noget intimt indhold for at få noget i bytte?
... det kunne fx være penge, opmærksomhed, gaver eller oplevelser.
Spørgsmål 7 af 7
Sidste spørgsmål:
Der findes flere måder, hvor du kan få gratis råd eller støtte. Hvis det skulle være, hvilken slags ville du så være mest interesseret i?

SPØRGESKEMA

Deltag i anonym undersøgelse om seksuelle grænser