Artikel

Råd til dig der sugardater

Artikel af Redenung

Skriv dine forventninger ned

Det er vigtigt at være afklaret omkring en række forhold, inden man begynder at sugardate. Hvad forventer du at få ud af sugardatingen? Skal der være kemi? Skal I have sex? Hvor gammel må han eller hun være? osv. Det er også vigtigt at stille sig selv spørgsmålet “hvad har jeg ikke lyst til?”

Det kan være en god idé at skrive tingene ned på et stykke papir eller lave en note på telefonen. På den måde kan du altid tage den frem løbende og kigge på om listen skal laves om, og om der måske er nogle ting man har glemt.

Drøft det med en god ven eller veninde

Det kan være en god idé at dele sine egne forventninger med en person man har en tæt relation til – måske en god ven eller veninde. På den måde bliver du bedre til at sætte ord på hvad du forventer, og du bliver i stand til at se situationen fra en anden vinkel.

Hvis du ikke har lyst til at dele dine forventninger med nogen i din omgangskreds, er du velkommen til at skrive helt anonymt til RedenUngs rådgivning, som du finder her

Vær ærlig omkring dine forventninger og grænser

Det kan være svært at sætte ord på sine forventninger. For nogle kan det hjælpe at skrive det i en sms inden mødet. Du kan også spørge ind til hvad sugardaddy eller sugarmommy forventer af dig og daten. På den måde kan du sammenligne jeres forventninger.

De fleste grænseoverskridelser sker fordi parterne har forskellige forventninger til mødet. Nogle mænd på sugardatingsites forventer ofte sex for penge. Hvis det ikke er det du forventer, så vær ærlig. Hvis jeres forventninger ikke stemmer overens, så find en anden at gå på date med.

En del unge oplever at deres forventninger ikke bliver taget alvorligt. Hvis du oplever det samme, så er han nok ikke den rette. Husk på at det altid er OK at sige nej, uanset om det er til et ekstra glas vin, et lift hjem eller sex.

Aftal et kemimøde

Det kan være en god idé at aftale et kemimøde inden en date. Et kemimøde er et første møde, hvor man har mulighed for at se hinanden an, inden man for alvor går i gang med at date. Her kan du se om kemien er der, altså om I snakker godt sammen, om han respekterer dig, og lignende. Det er lettere at takke nej, hvis man ikke føler man har lovet andet end et kemimøde.

Date sikkert

Giv aldrig din adresse, telefonnummer eller fulde navn til en du lige har mødt på nettet. Brug tid på at lære hinanden at kende inden I udveksler kontaktinformation.

Hav en telefonsamtale inden mødet – det er nemmere at fornemme andre, når man kan høre deres stemme.

Fortæl det altid til nogen du kender, hvis du skal mødes med en fremmed. Det behøver ikke være dine forældre, men måske en god ven. Lad dem vide hvor du er, og giv dem gerne en besked løbende, om hvordan det går.

Aftal at mødes et offentligt sted første gang, så der er andre mennesker i nærheden.

Vil du gerne vide mere om sugardating?

Hos RedenUng kan du stille dine spørgsmål anonymt i chat og brevkasse. 

Besøg RedenUng

Se også

Har du følt dig tvunget eller presset til at gøre noget seksuelt, som gik over din grænse? Du er ikke alene
Jeg er en ung mand der har prøvet lidt af hvert. Jeg har altid været grænsesøgende i forhold til sex, stoffer og dating. Læs min historie.
Jeg er en ung fyr med et højt forbrug udover min SU. Jeg er prostitueret, men har lagt en klar strategi for, hvordan jeg gør det, og har en mindstepris, der ikke er i den lave ende. Læs min historie.
Grænser handler om at mærke efter hvad der føles rart og ikke rart. Nogle gange er man ikke i tvivl, og andre gange kan det være svært at mærke. Svar på nogle få spørgsmål, og få adgang til viden og fortællinger, udvalgt særligt til dig. Du kan altid stoppe spørgsmålene undervejs, hvis du synes det føles ubehageligt at svare på.
Har du styr på dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Har du nogensinde overskredet, eller følt dig presset til at overskride dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Hvordan vil du beskrive din oplevelse, med at overskride dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Har du nogensinde overskredet dine seksuelle grænser, ved at…?
Vælg det svar, som passer bedst.
Hvad skete der, som fik dig til at være i tvivl om dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Har du oplevet at…?
Vælg det svar, som passer bedst.
Kender du nogen, der har oplevet at..?
Vælg det svar, som passer bedst.
Hvad er din alder?
Vælg den som passer bedst