Stories

Husk at kræve retten til egen krop i en grænseløs verden

Skrevet af Alessandra

Mød Alessandra i LivaUnges Gruppechat

Chat med andre unge i LivaUnges gruppechat. Der deltager ofte en gæstechatter, f.eks. Alessandra, der har skrevet dette indlæg.

Du er anonym, og der deltager en rådgiver fra LivaUnge. 

Et nøgenbillede, en fræk video eller en date for penge, materialistiske goder eller bekræftelse. Mavefornemmelsen er dårlig, så hvorfor bryder man grænserne alligevel?

Det har aldrig været nemmere at tjene såkaldte ’hurtige penge’ ved f.eks. at sælge et nøgenbillede eller en video på OnlyFans eller ved sugardating/byttedating. Udbyderne af disse ydelser bliver yngre og yngre. Det er en såkaldt seksuel gråzone, som kan have store konsekvenser for en sårbar ung som ikke formår eller kender til egne grænser. 

Min personlige fortælling starter i 2013

Efter et turbulent år med tabet af min far, utroskab og en voldtægt, var mit selvværd og min økonomi i ruiner. Det tog mig derfor ikke mange minutter at tage beslutningen om at gå fra bartender til stripper. Udsigten til at blive bekræftet, tjene masser af penge og drikke dyr champagne var nok til at overbevise mig om at jeg tog den rette beslutning.

I starten havde jeg en forestilling om, at jeg tog ejerskab over min egen krop og at jeg var i kontrol, men det var en illusion.

Grænseløs

I virkeligheden havde jeg ingen kontrol og jeg bedøvede min dårlige mavefornemmelse med alkohol og stoffer. Mine grænser overskred jeg dagligt, og jeg ser det i dag som et årelangt overgreb mod mig selv. 

Jeg var en sårbar ung, som på daværende tidspunkt ikke havde nogen idé om hvilke konsekvenser det ville få. I 2018 forsøgte jeg at tage mit eget liv, som følge af at have brudt mine egne grænser i flere år. Jeg har sidenhen modtaget hjælp i form af terapi, men jeg skal stadig huske mig selv på at mærke efter og lytte til min mavefornemmelse. 

Konsekvenserne af at bryde sine grænser kan opleves som b.la. selvskade, misbrug, isolation, angst, tankemylder, depression og selvmordstanker.

Var det brugbar viden for dig?

Mange tak for din feedback!

Relateret indhold

overlay-stories
AdobeStock_563914721
Anonym er i tvivl om sin seksuelle identitet. Se spørgsmålet, og læs svaret fra rådgiveren på Cyberhus.
overlay-stories
AdobeStock_135558761
Bine vil gerne vide om man skal ændre på sig selv i et forhold. Se spørgsmålet, og læs svaret fra rådgiveren på Cyberhus.
overlay-stories
Young pensive long haired sacred girl standing outside alone
Anonym er usikker på sig selv under sex. Læs spørgsmålet, og se hvad rådgiveren fra Cyberhus svarer.
Svar på nogle få spørgsmål, så vi kan vise dig skræddersyet indhold, som passer til dig.
Når vi siger "Grænser", handler det om din evne til at mærke efter, hvad der føles rart og ikke rart. Nogle gange ved man hvad man kan lide, andre gange kan det være svært at mærke.
Vores test gemmer ikke noget om dig specifikt. Din mobil vil måske kunne huske dine svar, men du kan selv nulstille svarene under "Resultat"-knappen efter testen.
Spørgsmål 1 af 7
Vi starter let
Hvor gammel er du?
Spørgsmål 2 af 7
Hvilket køn identificerer du dig med?
Spørgsmål 3 af 7
Er du seksuelt aktiv?
Lidt personligt, men vigtigt for at kunne vise dig de rette artikler.
Spørgsmål 4 af 7
Føler du dig tryg ved at sætte ord på dine grænser overfor den person du er sammen med?
Kunne være en kæreste eller en tilbagevendende flirt
Spørgsmål 5 af 7
Hvis du nu tænker lidt efter ...
Er du nogensinde blevet presset til at overskride dine seksuelle grænser?
Spørgsmål 6 af 7
Har du prøvet at gøre noget seksuelt eller dele noget intimt indhold for at få noget i bytte?
... det kunne fx være penge, opmærksomhed, gaver eller oplevelser.
Spørgsmål 7 af 7
Sidste spørgsmål:
Der findes flere måder, hvor du kan få gratis råd eller støtte. Hvis det skulle være, hvilken slags ville du så være mest interesseret i?

SPØRGESKEMA

Deltag i anonym undersøgelse om seksuelle grænser