Artikel

Hvad er personlige grænser?

Artikel af Cyberhus.dk

Begrebet “grænse” bliver i ordbogen defineret som en “tænkt linje der markerer overgang til et nyt område eller en ny tilstand”. Når man taler om personlige grænser, kan det derfor forstås som en tydelig markering af, hvornår noget går fra at være én ting, f.eks. okay, til at være noget andet, f.eks. ikke okay.

At mærke sin grænse

Selvom det måske virker til at være logisk, så er det ikke altid nemt at mærke eller se sine egne grænser. Langt de fleste har oplevet situationer hvor det enten var svært at holde fast i sin egen grænse eller at gennemskue hvor andres grænse gik.

Når en grænse er utydelig, uanset om det er din egen eller andres, kan man komme til at overskride den. Grænser kan overskrides på mange måder, men typisk vil man bagefter mærke at noget føles ubehageligt eller forkert. Hvis det sker, så er det vigtigt at sige fra over for det der overskrider ens grænse, og omvendt er det vigtigt at lytte til andre, hvis de giver udtryk for, at deres grænse er overskredet.

Har du brug for nogen at tale med?

Hos UngTilUng kan du chatte med andre unge, som også har stået i en svær situation. Du kan også chatte med en rådgiver. UngTilUng er til dig, der er mellem 16 og 35 år.

Besøg UngTilUng

Er du nysgerrig på hvor andres personlige grænse går?

På Gruppechat.dk kan du deltage i gratis, online og anonyme gruppechats eller tilmelde dig et gruppeforløb. Gruppechat.dk er for dig i alderen 12-29 år

Besøg Gruppechat.dk

Se også

Jeg støder ofte på fordomme om at sugardating er ældre mænd, der har sex med unge pige i bytte for penge eller dyre gaver. Sådan har jeg ikke oplevet livet som sugarbabe. Læs min historie.
Grænser handler om at mærke efter hvad der føles rart og ikke rart. Nogle gange er man ikke i tvivl, og andre gange kan det være svært at mærke. Svar på nogle få spørgsmål, og få adgang til viden og fortællinger, udvalgt særligt til dig. Du kan altid stoppe spørgsmålene undervejs, hvis du synes det føles ubehageligt at svare på.
Har du styr på dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Har du nogensinde overskredet, eller følt dig presset til at overskride dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Hvordan vil du beskrive din oplevelse, med at overskride dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Har du nogensinde overskredet dine seksuelle grænser, ved at…?
Vælg det svar, som passer bedst.
Hvad skete der, som fik dig til at være i tvivl om dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Har du oplevet at…?
Vælg det svar, som passer bedst.
Kender du nogen, der har oplevet at..?
Vælg det svar, som passer bedst.
Hvad er din alder?
Vælg den som passer bedst