Artikel

Køb og salg af sex

Artikel af LivaUnge

I Danmark har det siden 1999 været lovligt at købe og sælge sex og seksuelle ydelser, hvorimod det er ulovligt at købe sig til sex eller seksuelle ydelser i f.eks. Sverige, Norge og Island.

Selvom det er lovligt at købe og sælge sex i Danmark er det stadig en gråzone, da der ikke er tale om et anerkendt erhverv. Derfor har man som sexsælger heller ikke de samme rettigheder som andre på arbejdsmarkedet – selvom man stadig skal betale skat af sin indtjening.

Børn og unge under 18 år

Det er ulovligt at købe seksuelle ydelser af unge under 18 år. Det er også ulovligt at skabe kontakt mellem en kunde og en ung under 18 år, hvis formålet er salg af sex eller seksuelle ydelser. 

Rufferi

Det er i Danmark ulovligt at drive forretning på at andre mennesker sælger sex. Det kaldes rufferi, og kan straffes med bøder og fængsel. Rufferi er f.eks. hvis man formidler kontakt eller laver en aftale mellem kunde og sexsælger, med henblik på at sælge sex eller seksuelle ydelser. Det kan også være at udleje værelser til sexsælger. 

Ligeledes kan man straffes hvis man udnytter og/eller tvinger en anden til f.eks. at optage pornografiske film/billeder, eller til at sælge sig selv for sex eller seksuelle ydelser.

I takt med at de sociale medier har vundet mere og mere indpas i vores dagligdag, er bytte og salg af intimitet og sex blevet nemmere, og diskussionen om hvorvidt noget er salg af sex eller en del af dating er også ofte oppe i medierne. Det sker særligt i forhold til sugardating. 

Har du spørgsmål om at sælge eller købe sex?

Hos LivaUnge kan du stille dine spørgsmål anonymt i en 1-1 chat. 

Besøg LivaUnge

Se også

Jeg er en dreng på 15 år. Jeg vil virkelig gerne have den nye iPhone X, men mine forældre har ikke råd til at hjælpe mig. Læs min historie.
Grænser handler om at mærke efter hvad der føles rart og ikke rart. Nogle gange er man ikke i tvivl, og andre gange kan det være svært at mærke. Svar på nogle få spørgsmål, og få adgang til viden og fortællinger, udvalgt særligt til dig. Du kan altid stoppe spørgsmålene undervejs, hvis du synes det føles ubehageligt at svare på.
Har du styr på dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Har du nogensinde overskredet, eller følt dig presset til at overskride dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Hvordan vil du beskrive din oplevelse, med at overskride dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Har du nogensinde overskredet dine seksuelle grænser, ved at…?
Vælg det svar, som passer bedst.
Hvad skete der, som fik dig til at være i tvivl om dine seksuelle grænser?
Vælg det svar, som passer bedst.
Har du oplevet at…?
Vælg det svar, som passer bedst.
Kender du nogen, der har oplevet at..?
Vælg det svar, som passer bedst.
Hvad er din alder?
Vælg den som passer bedst